Het project

De Stadstuin is een fantastisch mooi landschappelijk park dat voor Ronse als een grote, groene long binnen de stadsgrenzen fungeert. Het is een bijzonder gebied, alleen al door zijn grootte en ligging: een heuvel van 11 ha groot, op een steenworp van de Grote Markt.

Het befaamde architectenbureau Robbrecht en Daem ontwierp het masterplan, de uitwerking van het park – dat reeds is aangelegd en voor iedereen toegankelijk – is van de hand van landschapsarchitect Martin Wirtz. De Stadstuin kreeg drie sleutelelementen: De Kerf, het groene amfitheater en de woonvolumes.

De Stadstuin Ronse map
De Kerf is een holle weg die van het midden van het park naar het stadscentrum loopt en zo de verbinding vormt van het groene centrum van De Stadstuin met de Grote Markt. Het groen theater, een amfitheater uit gazon dat in treden omhoog gaat, bevindt zich helemaal bovenaan het park. Het is naast een krachtig element ook een toffe recreatiezone en een fijne ontmoetingsplek, en vormt een ideale afscheiding met de woongedeeltes. De helling werd geheel open gehouden, met hier en daar enkele sterke groepen bomen zoals linde, eik en Japanse kers. Tegen de nieuwe woningen komen lage beukenhagen als overgang naar het park.

Contact

Adres infokantoor:
Bredestraat 92, 9600 Ronse
info@stadstuinronse.be
T. 0468 144 407

Ontvang je graag meer informatie? Laat hier je gegevens achter en wij contacteren jou!


Een project van

Ik heb interesse in